Автор
Люблена Папазова

Рон Мос пред Woman.bg: Не плаках, когато напуснах "Дързост и красота"

Актьорът и музикант Рон Мос, изиграл един от най-легендарните образи в историята на телевизията, идва за първи път в България, за да изнece кoнцeрт в Античния театър нa 2 ceптeмври 2021, зaeднo c мaгнeтичнaтa и тaлaнтливa Мaрия Eлeнa Инфaнтинo. На 25 гoдини Мoc влиза в ролята на eмблeмaтичния гeрoй Рич Форестър в сериала „Дързocт и крacoтa”, който придоби oгрoмнa пoпулярнocт. Тoй ce oттeгля oт продукцията прeз 2012 г., зa дa ce oтдaдe нa музикaлнaтa cи кaриeрa. Очаква се двамата да изнесат 90 минутно шоу под звездите на Античния театър в Пловдив под надслов „Hollywood Night”, като в репертоара им за вечерта ще попаднат незабравими класики. Билетите са вече в продажба ексклузивно в мрежата на Eventim.bg, а Woman.bg се свърза с Мос, който ни разказа за двете си дъщери, увлечението си по музиката, любимите си моменти от сериала и увереността, че коронавирусът е измислен от човека.


-Защо музиката е толкова важна за вас? Да припомним, че вие сте част от групата Player още през 70-те години на миналия век
- Музиката беше първият ми избор за професия още преди Рич Форестър. Започнах да свиря на барабани на 11-годишна възраст, когато видях „Бийтълс“ по телевизията. След това се научих да свиря на баскитара, ходих и на уроци по пиано. Направих си собствена група и започнах да свиря по клубове в и около Лос Анджелис на 13-годишна възраст, защото бях висок и изглеждах по-възрастен. Основах групата Player, а след излизането на първия ни хит „Baby Come Back” през 1978 г. пътувахме на турне с големи музиканти като Ерик Клептън.
-Какво може да очаква вашата публика от концерта ви в България?
-Някои наистина страхотни класически рок парчета, любими балади и прекрасни дуети с чудесната Мария Елена в този красив театър на открито.
-Станахте световно известен с „Дързост и красота“, където играхте Рич Форестър от 1987 до 2012 г. Кои са някои от незабравимите ви спомени?
-Наслаждавах се на времето си в този сериал и си спомням с удоволствие работата по сцената с асансьора с Брук, както и многото страхотни моменти, които преживяхме, докато снимахме в Италия. Няма да забравя и прекрасните срещи с фенове по целия свят.


-Когато взехте решение да напуснете сериала с кого го обсъдихте и поплакахте ли за края?
- Много неща доведоха до това ми решение. Сборът от всички тях доведоха до това да сложа точка, но аз съм говорил много пъти по този въпрос. Но сълзи не бяха пролети, защото това беше правилното решение в този момент.
-Преживявате сериозна автомобилна катастрофа преди да си тръгнете от сериала. Беше ли тя сигнал да смените пътя в живота?
- Да, тя изигра много съществена роля за това решение, заедно с факта, че моя договор за участие в сериала изтичаше..
-Удобно ли ви е званието „секс символ“?
-Никога не съм обръщал внимание на този етикет. Наистина не се разпознавам в него. Никога не съм бил от хората, които прекарват много време пред огледалото. Ако други хора ме възприемат като секс символ, това е тяхното съзнание. Всеки сам решава.
-Вече сте на 69. Как се чувствате на прага на 70-те?
-Възрастта е само цифра и далеч по-важно е как и на колко се чувствате Вие. Това има много по-голямо значение. Всички ние остаряваме, това е просто е неоспорим факт. Гледам да бъда здрав и да подхождам с положителна нагласа към живота. Не си струва да се притеснявате от възрастта. Това би ви състарило още повече.
-В интервю за българската телевизия Вие хвърлихте бомба, като заявихте: "Вирусът е изфабрикуван, казаха ми приятели от ЦРУ." Разкажете ни повече за това ..
- Мисля, че вече всеки може да види цялата истина, която е ясно показана в имейлите на Антъни Фаучи(В две утвърдени американски медии изтекоха мейли на водещия вирусолог на САЩ Фаучи, от които става ясно, че той е убеден, че вирусът е създаден в лаборатория в Ухан, Китай ). Вече е ясно, че става дума за системен процес, за да изплаши света, да се затвори земята , да се унищожи икономиката на всяка страна и да бъдем накарани всички да мислим, че стотици хиляди хора са умрели от този един вирус. Предлагам на хората да осъзнаят, че масовите медии ни предлагат само пропаганда по случая. Започнете да говорите с други хора и изключете проклетия телевизор.
-Какво правят вашите дъщери Кейли и Крисън? Ще ви наследи ли някоя от тях в музиката и актьорството?
-Дъщерите ми не се интересуват от шоубизнеса и сега имат много щастлив живот със своите гаджета. Те са на 27 и 22 години и по- малката, Кейли има страхотен глас, но няма никакво намерение да се занимава с музика.

Четете още: Ръсел Кроу: Животът е кратък, хора! Научете се да го обичате