Соня Йончева с покана към български модни дизайнери

23 март 2021 | 10:32
1821
0
0

Новият ѝ албум Rebirth оглави класациите на Германия и Амазон в раздел „класическа музика“

Оперната звезда Соня Йончева отправя покана към български дизайнери, които да създадат тоалетите ѝ за концерта с Пласидо Доминго на 31 август на площад „Свети Александър Невски“ в София.

Конкурсът певицата обяви в социалните медии.

Здравейте! Отправям покана за конкурс към български дизайнери, които да създадат тоалетите ми за концерта с Пласидо...

Публикувахте от SONYA YONCHEVA в Понеделник, 22 март 2021 г.

Всеки дизайнер, който иска да облече световноизвестното сопрано, трябва да изпрати биография, портфолио със свои проекти и скици на две рокли на имейл:office@sonyayoncheva.com. Срокът за изпращане на кандидатурите е до 25 май 2021 година.

В конкурса могат да участват и студенти от специалност „Мода“. Йончева ще се появи на Гала в София в тоалетите на победителя. Наградата е 2000 лева и пълно покриване на разходите по създаване на роклите.

„За мен е важно да помагам на талантливи български творци да представят своите умения пред широката публика. Харесвам нашите дизайнери. Някои от тях от години обличат световни знаменитости. Вярвам, че сега ще открия талант, който ще създаде тоалети специално за оперната сцена“, каза Йончева.Тя от години демонстрира своя интерес към модния свят. На една от последните церемонии по раздаване на наградите Оскар тя носеше дълга бална рокля в синьо с голи рамене на американския дизайнер Рубин Сингър. Сред известните дизайнери, обличали българското сопрано, е и световноизвестният Азедин Алая, който създаде роклята, с която Соня е на корицата на първия си албум. Новият албум Rebirth вече оглави класациите в Германия и тази на Амазон за най-продаван в раздел „класическа музика“. Критиците са категорични, че албумът е сред събитията на годината в звукозаписната индустрия за 2021-а.

“Българското сопрано Соня Йончева е избрала див микс от барокова музика. Въпреки това, с леко учудване, човек е щастлив да се съобрази с нейното великолепно изпълнение, което прилича на лична молба да я последваме до Италия, Англия, Испания, България и заедно с АББА дори до Швеция", пише Томас Браш в Tagesspiegel.

Дали Йончева ще включи някое от записаните произведения в концерта си в София на 31 август, все още не е ясно. Засега е известно само, че Йончева ще подкрепи български дизайнер като облече специално създадените за Гала в София тоалети.За концерта през 2020 г. в Пловдив Соня направи конкурс за млад оперен певец. От 50 български изпълнители тя избра Божидар Божкилов, който събра овациите на публиката в Античния театър и успешно продължава да гради кариера в миланската “ЛаСакала”. Йончева обеща да подкрепя кариерата на талантливия бас.

За концерта в София на 31 август се изгражда специална сцена пред Храм-паметника „Свети Александър Невски“. Йончева и Пласидо Доминго ще изпълнят арии и дуети от прочути опери под съпровода на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров. Организатор е компанията SY11 в партньорство със Столична община. За Гала в София се създава специална организация на пропусквателен режим и спазване на всички епидемиологични мерки.

Концертът е под патронажа на министъра на културата Боил Банов.

Билети на цени от 50 до 300 лева – могат да се купят в касите на Изипей или онлайн от: https://epaygo.bg/3107431516.

Четете още: Пласидо Доминго става на 80 днес, пее в София през август със Соня Йончева

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени