Стивън Кинг:Хора, съжалявам, аз предсказах коронавируса

Ако си мислите, че само вие свързвате ужаса, който всява коронавирусът и зловещите последици от него с роман на Стивън Кинг, се лъжете. Всъщност, самият култов автор се извини публично на света.

Царят на ужасяващите истории призна, че съжалява, защото човечеството се чувства като герой в някой от романите му. Даже се споменава една конкретна творба от далечната 1978 г. - „Сблъсък“. Стивън Кинг споделя, че не би желал да сравнява сегашната тъжна и крайно притеснителна ситуация, създадена заради коронавируса, със супер грипа в романа си, но не отрича, че има много сходства между днешната действителност и тогавашната художествена измислица.



„Много съжалявам“, споделя авторът в интервю, относно множеството изказвания, че пандемията е толкова зловеща, че напомня част от творчеството му.

Стивън Кинг не скри, че изолацията му помага да твори и в момента той работи върху най-новия си роман, защото писането му помага да преживее това тежко време на страх и тъга. Дали наистина любимият ни автор на ужаси няма да създаде творба, посветена на заразата COVID-19?



Четете още: Михаела Маринова: Вирусът ни раздели, песента ни събира