Автор
Кристина Кирова

The Jive Aces и Matt Bianco идват това лято на Международен джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец

Традицията повелява - всяко лято да посрещаме най-горещия месец в годината с магията на джаза в прегръдката на планинския разкош. И през 2023-та обичаят, чието начало е поставено още в далечната 1998 г. от д-р Емил Илиев в Банско, ще продължи, но в новия си дом - Боровец.

Директор на Международен джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец е съпругата на покойния създател на най-големия музикален форум за джаз музика у нас, д-р Таня Илиева, която преди дни даде пресконференция, за да представи програмата и отправи специални благодарности към Община Боровец.

Големите световни звезди, които ще ни накарат отново да танцуваме и да празнуваме музиката, са The Jive Aces и Matt Bianco. Легендарните майстори на суинг музиката ще се качат на сцената на фестивала на 7-и август. Познатата на всички британска група ще ни зареди с невероятна енергия, много настроение и ще вдигне публиката на крака в бурни танци и ще закрие подобаващо четвъртата празнична вечер.

View post on Instagram
 

Преди The Jive Aces публиката ще може да се наслади на изпълненията на интересния проект на братя Владигерови, както и на квартета Wasserfuhr Brothers от Германия. Формацията се ползва с голям авторитет и популярност в джаз средите и е престиж за всяка музикална сцена по света.

Гвоздеят в тазгодишното издание на Международен джаз фестивал "Д-р Илиев" в Боровец са музикантите от световноизвестната британска група Matt Bianco, които ще представят своя най-нов латинопроект с уникални джаз аранжименти. Това ще се случи в последната джазова вечер - на 9-и август, която ще бъде открита от талантливата певица Надя Тончева и нейния бразилиано проект.

View post on Instagram
 

По традиция организаторите предвиждат ежедневни пресконференции с всички участници във фестивала от България и чужбина.

Събитието се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Четете още: And all that jazz пак в Боровец: Международен джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" започва на 4 август със собствен химн