Понеже сме фенове на горещите комбинации, тройките са ни любими.
Но, не, не си мислете за тройки в леглото, а по-скоро за трио във фурната.
През цялото време говорим за храна и по-специално - за сладко изкушение с класически неустоим вкус.
Един от най-любимите ни летни десерти, който е лесно изпълним и в късната есен, е със смокини и сирене.
Смокини все още се намират, при това в много добър вид. Така че ето ви сладка задачка за уикенда.
Необходими продукти:
8 добре узрели смокини
50 грама козе сирене или меко крема сирене
4 супени лъжици полутечен мед
зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната предварително на висока температура.
Измийте и отцедете смокините. Изрежете стъблата им и ги поставете изправени в подходяща тава за печене.
С добре подострен нож направете кръстче в горната част на всеки от плодовете и леко разтворете получените отрязъци сякаш са чашка на разцъфнало цвете.
Във всеки отвор сложете по няколко лъжички от сиренето, но се старайте да го разпределите равномерно.
Съвсем леко напръскайте със зехтин отгоре и сложете във фурната. Оставете да се запече до лекото разтичане на сиренето и докато получи кафява коричка (това би трябвало да отнеме по-малко от 10 минути).
Извадете смокините от фурната и, докато са още горещи, ги полейте с малко мед.
Можете да ги поръсите и с дребно нарязани запечени орехи за абсолютен разкош.
Не се отнасяйте към печените плодове само като към десерт. В комбинация със свежи листа салата и рукола те могат да се превърнат в чудесна увертюра към всяко месно ястие.