Май имаме късмет – януари не е толкова празничен, колкото декември, и ще можем да открием парти-сезона подобаващо.

Последният уикенд на първия месец от 2010-а се очертава доста шумен, при това започва още днес, в четвъртък.

Понеже няма да избягаме от утрешния работен ден, Програмата и 38 ни канят на ранно Old School парти в клуб Ginger.

Е, не уточняват кога ще приключи то, но това зависи от настроението на гостите.

Обичайната ретро фънки музика, задължителните аксесоари от 60-те, 70-те и 80-те (моля, моля, за някои 90-те са все още пресен спомен), както и куп приятни хора ще нажежат до червено студената нощ.

Ние пък сме сигурни, че един джин с тоник и много лимон, както и няколко леопардови акцента, ще ни дойдат освежаващо малко преди края на работната седмица.

Също довечера е и първият благотворителен концерт от поредица такива, организирани в подкрепа на пострадалите от земетресението в Хаити.

В него ще участва Тони, която отдавна очаквахме да се завърне на сцената, а в следващите ще чуем още български певци като Мария Илиева и нейните протежета Криста и Боян, Алекс Раева, Веси Бонева, D 2, Остава и други.

Инициативата е по идея „И аз мога” и се осъществява с подкрепата на Sofia Life Club, които ще домакинстват на събитията.

Средствата, набрани по време на кампанията, ще бъдат дарени на хаитянска организация, а целият процес по събирането ще бъде абсолютно прозрачен.

След благотворителната вечер започва същинския уикенд, който обещава да ни разкърши мощно още в петък.

Точно тогава в клуб Ескейп са италианците Dandi е Ugo, по-известни като майстори на минимал техното.

Миксовете им наелектризират публиката с груув и фънки ритъм, който не я оставя пасивна нито за миг.

Следващата вечер пък се очаква поредното земетресение със степен 100 по скалата на Mark Knight, което за пореден път ще разтърси Ялта.

Популярният ди джей, който все по-често прескача до София, със сигурност ще се развихри подобаващо зад пулта на един от любимите си клубове в света.

Имайки предвид, че 2009-а беше хипер успешна за Марк (в класацията на Beatport за най-продаваните рилийзи той зае 3-то място с “Good Times”, 4- то с ремикса си на Faithless “Music Matters“ и 16-то с общото си парче с Funkagenda “Flauta Magica“), очакванията ни са за страхотен музикален катаклизъм.