Наистина ли такава зона съществува?

Според много жени и специалисти тя наистина съществува и въпреки че, учените се отнасят скептично, сексолозите нямат никакви съмнения по този въпрос. Повечето са на мнение, че това е област, която при всяка жена е с различно местоположение, размери, чувствителност и възбудимост.

Среща ли се при всички жени?

Жените не са единодушни по този въпрос. Според повечето специалисти поради различията в чувствителността и възбудимостта си жените реагират по различен начин на стимулите, което създава погрешното впечатление, че такава област имат само някои жени.

Някои специалисти твърдят, че чувствителността в тази област се дължи на дейността парауреталните жлези. Броят на тези жлези е различен при всяка жена, така че можем да направим извода, че нивото на чувствителността в тази област също варира.

Други специалисти не се съгласяват с тази теза и според тях жлезите оказват незначително влияние върху сексуалната функция и въпросното нервно окончание на жлезите предизвиква много по-различен тип оргазъм от този, предизвикан от клитора.

Тъканта, от която е изграден клитора участва и в структурата на парауреталните жлези и когато се възбуди областта се подува и чувствителността й нараства.

Къде се намира ?

На предната стена на влагалището. Може да бъде разположена на разстояние от около сантиметър от влагалището.

Разположена е около стените на пикочния канал, така че можете да я напипате като пъхнете пръсти във влагалището.

Тя е грапавина като хълмообразни образования върху стената на влагалището. Ако я погалите нежно може да ви се допишка. При натиск се огъва подобно на гъба. Усещането е същото, като при пълен пикочен мехур.

Проучете я първо сами

Не всяка жена обича областта да влагалището да бъде излагана на стимули. За някои жени това е дразнещо, а не възбуждащо.

Най-важно е да не се чувствате потиснати, ако не ви харесва значи просто не е за вас.