Вече предвкусваш пролетната умора. Недоспиването, постоянната сънливост, липсата на енергия са все познати симптоми, които те връхлитат най-често в началото на топлия сезон.

Това, в комбинация на лек дефицит на витамини и минерали, може да промени дори външния ти вид – липса на блясък в косата, повяхнала кожа, сенки и торбички под очите.

Сега обаче ние имаме една изключително ефективна рецепта срещу всички тези проблеми и тя е толкова лесна, че чак ще се изненадате – секс.

Да, не се шегуваме. Отдавна е известно, че интимните ласки имат изключително силно въздействие върху хората, при това в най-различни отношения.

Още с влюбването и опитите за съблазняване на партньора започва промяна във физиологичните показатели на тялото, която, последвана от редовен секс, се отразява благотворно както на общото здраве, така и на красотата.

Специалисти твърдят, че дори само флиртуването заздравява косата и я прави по-лъскава.

Освен това оргазмът понижава апетита при жените, понякога драстично. Представи си само – няма да иамш нужда от диета, ако редовно получаваш удоволствие.

По време на секс се повишава нивото на женския хормон естроген, което намалява стреса и подобрява настроението.

Увеличава се и отделянето на хормона DHEA, за който се смята, че забавя стареенето и повишава енергията. А и благоприятства здравия сън.

Не на последно място редовният секс засилва нивото на вътрешна защита срещу вируси и укрепва сърцето.

А при жените има още една чудна сила – прави кожата по-красива.

Изобщо, искаме да ти кажем, че нямаш нужда от никакви хапчета срещу умората, защото най-доброто лекарство против нея е редовният секс.

Какво по-прекрасно от това?