Лондон не е просто британската столица, а една от най-значимите културни и исторически емблеми на Европа.

Не можете да отречете и че на пръв поглед мрачния град е сред вечните модни столици на света, благодарение на неподправения си чар и уникалната си атмосфера.

Точно затова толкова се радваме на поредицата модни събития London Dress Code, които Beefeater стартира неотдавна.

Идеята на серията ревюта е да проследи развитието на британския стил от 60-те години до днес, а в проекта участват студенти от НХА, ръководени от Ива Шатц.

И под стил не се има предвид само начинът на обличане, но изобщо духът на града – гримът, музиката, партитата във всяко десетилетие.

Логично, втората колекция на младите дизайнери е посветена на Лондон от 70-те и ерата на пънка и глем-рока.

Сигурно вече се досещате, че ще видим тъмни дрехи с много ципове, микс от метал, кожа и разкъсан деним, метализирани материи, подчертани рамене, но също ярки тонове и футуристични елементи.

Задължителни, разбира се, са кубинките и високите платформи, както и силният грим.

David Bowie, T. Rex, Gary Glitter, Slade, The Clash, Generation X, Sex Pistols, Vibrators и The Stranglers пък са сред най-известните представители на тази вълна в музиката.

Точно ремикси на техни парчета ще могат да чуят всички фенове на брит-културата на 25-и февруари в парти-център 4 км, където след 20.30 ще бъде представена и втората колекция дрехи.

Партито ще бъде със свободен вход и обещава много настроение и готини хора.

Дрес код към гостите няма да има, но домакините много ще се зарадват на пънк и глем-рок импровизации както в облеклото, така и в косата и грима.

Ние пък ви гарантираме свежи видео-кадри от събитието, ако не успеете да стигнете до него.

С други думи – очаквайте продължение…