Дами, разбрахте ли кое е онова нещо, което кара жените да прелитат сред облаци от сексуални фантазии при срещата с готин мъж?

Ако все още не сте, не се базпокойте, защото двама учени господа – Джон и Гари Таунсенд Леви – са наясно с този феномен.

Накратко, формулата за неустоим сексапил у мъжете се крие в скъпите им дрехи.

Оказва се, че колкото по-скъпо е облечен един мъж, толкова повече женски симпатии печели.

Най-елементарното обяснение би било, че един добре поддържан господин носи със себе си аурата на благополучието и състоятелността.

Безспорно е така, но има едно „обаче”!

По време на експериментите на двамата американски учени пред всяка една от участничките били показвани снимки на симпатични представители от силния пол.

Забележете, че всеки един от мъжете бил показван първо облечен в скъпи и стилни дрехи, след което в по-обикновени.

Жените трябвало да коментират снимките със следните изречения: "Бих излязла на кафе с него", "Искам да се омъжа за него" и "Бих правила секс с него".

С последния коментар били удостоени почти всички „скъпи” господа, но желанието на дамите да се омъжат се насочвало към не толкова бляскавите осанки.

Тук можем да си направим заключение, че на ниво инстинкти ни привличат впечатляващи на външен вид индивиди, иначе в морален и чувствен план ни влекат не толкова изрядни мъжкари.

Така де, не всичко, което блести, е скъпоценен камък.