Автор
Woman.bg

7 едновременно лоши, но и добри храни – 2 част

Продължение.

Мляко

То е богат източник на калций. Помага да се предотврати остеопорозата, да се намали кръвното налягане, а също и в борбата с излишното тегло.

- препоръчителен е приемът на обезмаслено мляко (в 1 чаша от него се съдържат 80 ккал). Първоначално започнете да използвате 2%, после 1% и накрая - напълно обезмаслено мляко.

Приготвяйте горещ шоколад и кремове с мляко - това ще придаде приятен вкус и ще запази чувстото за ситост по-дълго време.

- откажете се от млечните супи, супите-пюрета и сосовете - в тях има твърде много мазнини и калории.



Яйца

Много хора се опитват да намалят употребата на яйца, защото са богати на холестерол.

Според някои изследвания обаче, наситените мазнини, а не холестеролът, са главните виновници за сърдечните заболявания. Яйцата съдържат нисък процент мазнини (в 1 яйце има по-малко от 5 гр.), а освен това в тях има лутеин, който е полезен на зрението.

- препоръчваме ви приемът на твърдо сварени яйца или пък на омлет от белтъци - с отделянето на жълтъците се намалява количеството калории, които приемате. Освен това, яйцата са богати на протеини и засещат бързо и за дълго.



- откажете сe от пържените, както и от бърканите яйца с бекон, шунка или друго месо. По принцип месото не се съчетава добре с яйцата.

Очаквайте продължение.

Източник: zdrave.bg