Тази запечена макаронена вкусотия се приготвя за сравнително кратко време, но удоволствието, с което ще овкуси вечерята ви, остава за дълго.
Можете да изберете какъв вид макарони и риба да използвате.
Добавяйте подправки и въображение, за да разнообразите максимално рецептата. Ето това е нашето предложение:
Продукти:
1 кг. филе от бяла риба
3-4 корена от магданоз
1 глава лук
300 гр. макарони
150 гр. краве масло
200 гр. пресни гъби
60 гр. кашкавал
сол
За млечния сос:
1 ½ л. прясно мляко
50 гр. краве масло
2-3 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Разпределете рибеното филе на порции, поръсете ги със ситно нарязаните лук и магданозени корени.
Сварете макароните, подправете ги с част от маслото и ги сложете в намазнена тава.
Наредете отгоре рибата, а върху нея - сварените гъби.
Посипете с настърган кашкавал и останалото разтопено масло.
Пригответе млечния сос, като запържите брашното в маслото и го разредите с горещо мляко при непрекъснато бъркане.
Подправете го със сол и го доварете на слаб огън.