Необходими продукти:
2 кг. агнешко месо
2 с.л. зехтин
700гр. пресни картофи
За марината:
3 с.л. дижонска горчица
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. ситно нарязан чесън
кора от един портокал
сок от ½ портокал
1 ч.л. смлян кимион
½ ч.л. смляна канела
½ ч.л. люспи от червен пипер
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Всички продукти за марината се смесват и с така получената смес се намазва добре месото.
Поставя се в съд или плик и се оставя да се маринова за 2 до 4 часа /или повече/ в хладилника.
1 час преди печенето се изважда от хладилника. Фурната се нагрява до 200 С.
Отгоре месото се полива с 2 с.л. зехтин, слага се върху измитите и нарязани картофи и се пече се около 1- 1 1/2 часа. Ако месото прегаря покрийте го с фолио.