Най-доброто от пролетта предстои, но е добре да се подготвите отрано.

Имаме предвид да се запасите с няколко задължителни за сезона „красиви” продукти, за които винаги да намирате място в чантата си през деня.

Експерти съветват на светло да не се увличате с макиажа, за да не приличате на пластмасови кукли.

Това обаче съвсем не означава, че трябва да оставите красотата само за вечерта. Ето и какво според козметичните специалисти задължително трябва да носите със себе си всеки ден:

Основа за грим и фон-дьо-тен

Препоръчително е да изберете основа в цвят, близък до лицето.

Обикновено този тип продукти се използват за прикриване на несъвършенствата по лицето и са подходящи за зряла кожа. Те са течни, за да запълнят всяка неравност по лицето, и правят повърхността еднородна и гладка, прикривайки дребните бръчици и други неравности.

Отгоре се нанася фон-дьо-тен или пудра, както и останалата част от грима.

Ако кожата е все още млада, използвайте само фон-дьо-тен, по възможност в нюанс, с един-два тона по тъмен от този на лицето ви.

Това подчертава свежото излъчване и засилва чертите, прикривайки несъвършенствата на кожата.

Напоследък някои козметични компании предлагат и нов тип „камуфлажен” грим, най-често в два или три тона наведнъж. Чрез него се изравнява тена на цялото лице, включително при наличие на тъмни кръгове под очите, петна и т.н.

Той е с изключително лека текстура, което предпазва от излишно наслояване, и стои много естествено.

Руж

Един от начините да подчертаете добре женствеността си е чрез използването на руж или лек цветен блясък.

През деня е по-добре те да са в по-дискретни тонове (една идея по-тъмни от тена на лицето), но ако сте в по-палаво настроение и сте по-фриволен тоалет, можете да си позволите и малко по-силен цвят на скулите.

Например ярка рокля с флорални мотиви или дръзка цветна риза могат да се допълнят чудесно с по-силен руж – в коралово, червеникаво или пък червеникаво-кафяво.

Ако предпочитате да избегнете театралния ефект, който е по-подходящ за парти все пак, нанесете съвсем малко от продукта и го разпръснете с помощта на голяма мека четка.

Сенки за очи

Можете да ги използвате и в комбинация с молив, за предпочитане не черен през деня. Но на нас все по-любими са ни сенките, в които са съчетани няколко нюанса – с по-тъмните очертавате окото, а с по-светлите дефинирате клепача за по-дискретен, но забележителен резултат.

През деня драматичните комбинации не са за предпочитане, но по-скоро внимавайте с цветовата гама.

Дори леко опушеният грим може да се превърне в страхотно попадение, ако използвате умерено цветовете и наблегнете на по-пастелни тонове.

Червило

Няма да крием, че никога не сме харесвали особено гланца и блясъка за устни. За по-младите момичета червилото е табу през деня, но според нас то е задължителният шик-завършек за всяка пролетна визия.

По-светлият, ненатрапчив цвят на устните е чудесен избор, особено ако нямате време да се погледнете повече от 2 часа в огледалото – така ще избегнете обезцветяването и неравномерното покритие на устните, което се получава с течение на деня.

Лак за нокти

Тази пролет сме на вълна коралово червено, което се съчетава с почти всички актуални за сезона нюанси – телесните цветове, милитъри-тематиката и дори небрежния морски полъх в гардероба.