Представи си само – има неща, за които не обичаш да се говори. Не се прави на разсеяна, знаем, че разговорите за бившата те вбесяват.

Това е нормално, особено в началото на една връзка - мъжете, като постоянни състезатели по природа, обичат да сравняват.

Психолози обаче са подредили няколко фрази, които в повечето случаи превръщат и най-милата женичка в неукротим звяр.

Виж горе-долу какво значи всяка от тях сама дали важи и за теб:

Тя беше толкова луда, ако разбираш какво имам предвид...

Да, скъпа, този определено те смята за скучна в леглото или поне още не е преживял някои специални трикове на бившата.

Не получавай комплекси, а по-скоро се опитай да разбереш още по-детайлно нещата, които му харесват. Постарай се да му покажеш, че си различна и имаш доста други качества.

Ако намеците продължават, просто го изхвърли от живота си – той е позициониран в миналото и не вижда дори общо настояще с теб, какво остава за бъдеще.

Тя имаше прекрасно лице

Добреее, този тук може все още да е обсебен от визията на бившата, но може и да не те смята за достатъчно красива.

От една страна това е ок – значи намира нещо друго в теб, но от друга физическото привличане между вас може и да не е достатъчно, за да се получи развитие в отношенията ви.

Не забравяй, че мъжете обичат преди всичко в очите си, за да не се разочароваш прекалено.

Тя почти ми разби сърцето

Първо, не е било почти, а направо си е било разбиване – просто мъжете трудно признават подобни неща.

Второ, било е доста сериозно и сега ще трябва много да се постараеш, за да спечелиш доверието му и да го „отключиш“ отново.

Трето, той ще те сравнява с нея мислено, но след липсата на щастлив край е по-вероятно ти да поведеш в резултата. И да спечелиш сърцето му.

Тя владее 4 езика и в момента защитава научна степен/пише книга/и т.н.

Този тук по-скоро те смята за глупава. Но не бързай да драматизираш – можеш да му докажеш противното, защото най-вероятно ще ти даде шанс за това.

Той просто е свикнал да се гордее с гаджето си и ти само трябва да му дадеш повод за това. И впоследствие едва ли ще чуеш нещо за бившата.

Родителите ми я обожават

Това е сериозно предизвикателство. Обикновено мнението на една майка има голямо въздействие върху сина й. А човек, който се влияе от родителите си (в частност – от маминка), очевидно ще му обърне внимание.

Тук ще ти трябва доста търпение и много усилия. Ако родителите считат една жена за подходящ избор за сина им, то е твърде вероятно следващата да отнася постоянни критики.

Каузата не е съвсем загубена, но ще трябва сама да прецениш дали този мъж си заслужава борбата.