100% си наясно, че между диетата и секса има неразривна връзка. И това важи не само по отношение на храните-афродизиаци, но и за добрата ти форма по принцип.

Обикновено в началото на всяка нова връзка губиш част от теглото – понякога повече, понякога по-малко.

Не си мисли, че това се дължи само на дивия секс и желанието за експерименти и у двама ви. Всъщност в тялото ти се отделя толкова адреналин, че почти забравяш да ядеш – този хормон е известен с това, че намалява значително апетита и дори желанието да злоупотребиш с неприлично количество сладкиши.

В комбинация с интензивните ти сексуални упражнения резултатът е налице – изглеждаш по-слаба и се чувстваш по-добре.

Това състояние обаче не е особено продължително и трае няколко месеца. При някои може да продължи и година, но това се случва рядко.

Обикновено след внезапния отлив на адреналина тялото започва да възстановява изгубеното тегло.

По този повод учени от Университета на Северна Каролина, САЩ, са установили, че с течение на времето обвързаните жени напълняват повече от тези, които не са в сериозна връзка.

Според експертите честата смяна на партньора също поддържа мацките в добра форма. Това обаче се променя рязко, ако те съжителстват продължително с един мъж.

Спокойните вечери у дома, пред телевизора, намаляването на движението и спорта и нездравословното хранене са сред най-обичайните причини за натрупването на килограми.

Проблемите във връзката също в повечето случай повишават показателите, които отчита кантара.

Специалистите поясняват обаче, че двойките, които спортуват заедно, имат по-голям шанс да бъдат по-здрави и в секси форма за по-дълго време.

За това ние препоръчваме редовни и продължителни разходки. И повече фантазия в леглото.