Както вече казахме, всеки женски гардероб добива абсоютно завършен вид с няколко универсални придобивки в него.

Става дума за онези непреходни ценности, които устояват не само на времето, но и на бурната промяна в тенденциите. А те напоследък са като времето навън – менят се почти през час.

Ето и следващите 5 неща, с които няма начин да сгрешите:

Кожено яке

То също е много ценен играч в отбора на перфектната ви визия, защото е дреха, която позволява да изразите себе си по красноречив начин.

Моделът и дължината варират в зависимост от предпочитанията ви и нещата, с които го съчетавате най-добре.

Ако черният или кафявият цвят ви се струват твърде мрачни, опитайте с тюркоаз, но първо помислете дали имате с какво да го миксирате. Червеното е класика, но е доста капризен нюанс за кожено яке – една стъпка встрани от умерения тон може да ви донесе гротескно излъчване.

Сивото е подходящо за дами, които обичат строгата визия, а свежите нюанси като бежово, оранжево и бяло внушават непреходна младост.

Разбира се, ако не носите естествена кожа, сте абсолютни късметлийки – можете да намерите изключително разнообразни модели и предложения от изкуствени материали, при това на доста приемливи цени.

Обикновено качеството им отговаря на инвестицията, но за съжаление усещането при леко затопляне навън е доста различно.

Кожена чанта

Също попада в десятката, защото е подходяща за носене навсякъде, където отидете.

Важни елементи при избора на чанта са цвета и размера й. Ако е по-ежедневна и трябва да играе много роли в гардероба ви, ориентирайте се към по-неутрални цветове като черно, кафяво или кремаво.

За да я превърнете в акцент, изберете по-ярък цвят или такава с декоративни елементи.

Инвестирайте в качеството, защото то винаги се забелязва и дава по-дълъг живот на чантата ви.

А колкото до размера – тези, големи колкото пазарска чанта, би трябвало да побират всичко, от което се нуждаете.

Разбира се, добре е да имате и една шикозна кожена чанта тип „портомоне” за вечерни официални поводи.

И отново тук можете да откриете добри екземпляри от изкустена кожа, само бъдете внимателни – когато става дума за чанта, по-често си личи цената й, символ на качество.

Ако ще купувате такава от неестествен материал, изберете я така, че това да не личи от пръв поглед.

Обувки на висок ток

Един чифт със сигурност придава зрял, секси, но не твърде провокативен вид.

Те се съчетават перфектно с всякакви стилове, включително с официалния костюм, всекидневното и дори стрийт облеклото, како и това за парти.

Блейзер

Това е универсален тип леко сако, което можете да сложите на всичко.

Разчупва класическата пола тип молив, институционализира всякакви рокли, върви с деним, независимо дали той е с разширяващи се надолу крачоли или слим и т.н.

Блейзерите стоят прекрасно както с кецове и обувка тип балерина, така и с висок ток или сандали на платформа. А това ги прави идеални за всякакви поводи.

Аксесоари

Изберете качеството на всяка цена, особено ако не използвате много аксесоари или ако не сте убедени в уменията си да импровизирате с тях.

Часовниците, например, са основен детайл, който буквално е вечен. И тук трикът с класическия женствен модел може да се приложи, ако искате часовникът ви да е подходящ за всички сезони и ситуации.

Един шал пък може да внесе нов живот във всяко облекло, особено ако цветовете им си подхождат.

Разбира се, за мацките, които обичат да експериментират, има хиляди възможности – гердани, гривни, пръстени, обици, декоративни колани, брошки, фиби, вратовръзки и какво ли още не.

Най-важното е, че има все по-евтини и ефектни предложения, така че всеки ден да фантазирате смело.