Понякога е хубаво да се вгледаме и мъжката гледна точка по различни въпроси и да обърнем особено внимание на тези свързани с интимния живот.

От cosmopolitan.bg ни представят книгата на брачния консултант М. Гари Нойман, който е събрал в книгата си „Истината за изневярата” това, което е научил от самите мъже, които са кривнали от пътя.

Специалистът е убеден, че изневерите могат да бъдат избегнати с усилията и на двете страни.

Ето и изневярата в цифри:

48% от неверните съпрузи посочват, че са изневерили, заради емоционална неудoвлетвореност. Момичета, това означава край на мита, че го правят само заради секса. Според д-р Нойман мъжете искат жените да оценяват усилията им да се грижат за семейството и да поддържат нещата във връзката наред.

66% са се почувствали виновни не след, а още по време на изневярата. Изводът е, че не само безчувствените гадняри изневеряват.

68% са били убедени, че никога няма да изневерят. Затова дори и благоверният ти да се кълне, че никога няма да кривне, не можеш да бъдеш 100% сигурна. Това ще зависи от усилията и на двама ви да запазите връзката си.

77% имат добър приятел, който си има любовница/и. Когато някой от близкото им обкръжение залитне и – най-важното – му се размине, това „легализира” изневярата и носи усещане за безнаканост.

40% са изневерили с колежка. Обикновено става въпрос за жена на по-ниска позиция, която се е възхищавала на работата му и го е обсипвала с комплименти.

Едва 12 % твърдят, че жената с която са изневерили, е била физически по-привлекателна от съпругата/приятелката им. Д-р Нойман обяснява този факт с привързаността, която мъжете изпитват към половинките си. За силния пол най-добрият – а понякога и единствен – начин да демонстрират близостта си, е сексът, затова той трябва да е приоритет, съветва консултантът.

Само 6% са били с друга във вечерта, в която са се запознали. Над 75 % от мъжете твърдят, че трябва да познават жената поне около месец, преди да решат да изневерят с нея. Следователно, има много време, в което могат да бъдат забелязани предупредителните знаци, че нещо не е наред – той отсъства повече, спира да иска секс с теб, става заядлив или избягва обажданията ти. Д-р Нойман съветва в никакъв случай да не се конфронтираш с него, а да се опиташ да предотвратиш най-лошото като бъдеш мила, изобретателна, правиш секс с него по-често и превърнеш времето ви заедно в приоритет.