Няколко световноизвестни звезди, като Уил Смит и Моуник са признавали, че имат отворен брак.

Днес ще ви представим пет мита свързани с този тип съжителство.

1. Единствената цел на отворените бракове е сексът. Целта е най-вече честността и общуването. В Отворения брак това да контролираш сексуалността си престава да бъде основата на една връзка. Вместо това нейна основа стават любовта, доверието и интимността.

2. И двамата партньори имат много любовници. Това много често не е така. По-важна тук е свободата да знаеш, че можеш да направиш свой собствен избор.

3. Хората в отворени бракове смятат моногамията за отживелица. Като повечето двойки и не-моногамните са загрижени да запазят връзката си, отколкото да надхитрят останалите Не е вярно, че полигамните двойки са срещу моногамията, просто са установили, че тя не е за тях.

4. Полигамните връзки крият по-малко предизвикателства от моногамните. Отвореният брак не е лесен начин за тези, които не могат да контролират сексуалните си влечения да се измъкнат. Отворените връзки често са по-сложни просто защото става дума за повече от двама души. Трудно е да поддържаш баланса и е необходимо повече време и внимание.

5. Полигамните бракове са вредни за децата. Тези, за които моногамните бракове са идеал смятат, че отворените бракове объркват децата или ги развращават от малки. Тези, които изповядват този тип връзки обаче не са съгласни с това твърдение и виждат в третия човек в брака си още един поглед, на когото могат да разчитат при отглеждането на детето си.