Не се сдържахме и публикувахме палачинковото вълшебство на Йоли.
Необходими продукти:
6 палачинки
1/4 печено пиле (приготвено предварително)
1 консерва стерилизирани печурки
50 гр. пушено сирене
50 гр. краве масло
100 гр. кашкавал
3 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите от консервата се отцеждат и се запържват за кратко в кравето масло, след което се изваждат.
В маслото се слага брашното и се запържва до златисто. Добавя се течността от гъбената консерва и прясното мляко.
Сосът се пасира и сгъстява на котлона с непрекъснато разбъркване за около 5 минути. с Прибавят се сол и черен пипер на вкус.
Разделя се на 2 части - в едната част се слагат гъбите, нарязаното обезкостено пилешко месо и нарязано на дребни кубчета пушено сирене.
С тази смес се мажат палачинките, навиват се на рула и се нареждат в тавичка. Отгоре се изсипва и разнася останалият сос.
Настъргва се отгоре кашкавал на едро ренде и ястието се запича до леко зачервяване във фурна на 200С. Поднася се топло.
Източник: gotvetesmen.com