Автор
Woman.bg

6 козметични грешки, които не спираме да правим

През живота си една жена прочита сигурно няколко хиляди различни съвети за грижа за красотата.

Не теория и практика остават между 50 и 100 съвета, които и на сън да я питаш ще га каже, а най-вероятно повечето от тях наистина прилага в живота.

Но точно между тези основни съвети все остава някоя жизнено важна препоръка, която забравяме или понякога дори съзнателно пренебрегваме.

За кои 6 престъпления срещу красотата се сетихме, вижте по-долу.

Прекаляваме с хидратацията и подхранването

Хидратиращите лосиони, кремове и масла са от изключително значение за правилната грижа за кожата на цялото тяло.

Но много често прекаляваме с мазането в стремежа си да подхраним и омекотим кожата си максимално. И докато ние забравяме, че тя не е всепопиваща гъба, тя си отмъщава с обилно омазняване. Същото важи и за балсама и маските за коса.

Пропускате слънцезащитната грижа през деня

Ако прекарвате време на открито или дори в колата, трябва да използвате продукти със слънцезащитен фактор. Ежедневно.

Ако мислите, че слънчевите лъчи са вредни само когато сте на плажа, грешите. Когато сте на 20 или 30 години, вредата от слънцето не е толкова видима, с изключение на няколко петънца, които могат да се появят в слънчевите дни.

С напредването на годините, обаче, може да забележите петна, които не изчезват или преждевременни бръчки.

Миете косата си с гореща вода

Това вреди на косата и може трайно да увеличи омазняването й. Ако държите да се миете с топла вода, облейте накрая косата с по-студена. Така косъмът ще изглежда по-плътен и лъскав.

Пренебрегвате очите

Грижата за нежната кожа на клепачите е необходима и сутрин, и вечер. Ако редовно използвате специална козметика за кожата покрай очите, тя ще бъде еластична и свежа на вид, защото в състава на кремовете и геловете влизат необходимите хранителни вещества и витамини.

Но се старайте да избирате леки кремове, които попиват бързо – излишъкът от мазнина може да стане причина за подпухване на кожата.

Забравяте за кожата на шията

Кожата на шията е по-тънка от тази на лицето, остарява по-бързо и трудно се подава на корекции. Има козметични методи като ултразвукови процедури и дълбок лифтинг, които влияят много добре на лицето, но за шията са противопоказни.

На кожата на шията й е нужно всекидневно почистване и овлажняване, както и пилинг веднъж в седмицата. Всичко това можете да правите с козметичните средства, които използвате за лице.

На война с пъпките



Щом на лицето се появи пъпка, повечето жени се стремят да се избавят незабавно от нея. Опитвайки се да премахнете връхчето, вие вкарвате бактериите в порите и процесът на заздравяване се усложнява.

По-добре увийте в парче плат кубче лед и го притиснете към мястото, където се е появила или ще се появи пъпката. Дръжте го така 10 минути. Студът ще намали възпалението.

След това нанесете на кожата крем със салицилова киселина, масло от чаено дърво или цинкова паста, които отлично дезинфекцират. След няколко часа пъпката ще е по-малко забележима, а след няколко дни ще изчезне съвсем.