Красотата иска жертви, но дали всяка от тях си струва?

Стремежът към перфектна визия не е чужд на нито една жена и точно за това има всякакви продукти и методи за осъществяването му.

Някои от тях обаче са откровено налудничави и изискват компетентна оценка от експертите. Ето и следващият:

Продукти за лице със спермин

Твърди се, че: сперминът, който се съдържа в кожата, черния дроб и разбира се, в спермата, е естествен антиоксидант и е 30 пъти по-силен от витамин С.

В най-популярната процедура с продукти, съдържащи естествения химикал, се използва ултразвук и инфрачервена светлина, за да проникне активната съставка дълбоко в порите.

Обикновено това продължава около 75 минути и се смята, че повишава защитата на кожата, възстановява я и стимулира регенерацията й.

Истината: Да, разбира се, че думата сперма привлича вниманието, но експертите твърдят, че няма доказателства за хипер качествата й.

Няма основания да се твърди, че сперминът предпазва клетките на кожата от UV-стрес, който се смята за основен виновник за стареенето им.

Но поне има доказателства, че инфрачервената светлина по време на процедурата спомага за намаляването на бръчките и стягането на кожата. Със или без участието на спермин...