Лудата фиеста „Сексът и градът“ 2 започва от днес.

Но преди повечето от вас да потънат в блясъка на филма, ние много искаме да ви потопим в атмосферата около 4-те главни героини.

Имаме предвид интериора, който е не по-малко изпипан от дрехите, прическите и диалога на Кари, Саманта, Миранда и Шарлът.

Телевизионните приятелки са заобиколени от внимателно подбрани детайли, които на моменти буквално спират дъха. И нищо не е случайно, както можете да се досетите.

Вече омъжената Брадшоу се опитва да създаде дом не само за себе си – тя вече трябва да направи място и за Тузаря, който е неизменна част от живота й.

По този повод стилистите на филма са подбрали смела комбинация от типично мъжки мебели от масивно дърво и в класически стил от средата на миналия век, смесени с женствени аксесоари с флорални мотиви.

Меките цветни постелки и възглавниците и дамаските като шарени акценти дискретно напомнят присъствието на Кари в картинката.

Кухнята и трапезарията са с модерни детайли, които само засилват внушението, че модната икона не обича да се върти край печката...

За сметка на това обаче кухнята на Шарлът е като Обетованата земя за всяка кулинарна фея – класически бели шкафове, леки тематични акценти (като престилката на мъфини, шареното перде на прозореца и други) и всичко необходимо за всяка вкусотия, която може да ви хрумне.

Трапезарията в апартамента на Брадшоу и Тузаря е като извадена от интериорно списание – масивната махагонова маса е френска антика от 40-те години на миналия век, дело на Алън Мос.

Столовете наоколо са ръчно тапицирани с тъкан с принтове от Лий Джофа, а полилеят от оксидиран метал е от Property.

Във вестибюла на апартамента се забелязва друго дизайнерско произведение – полилей от ръчно изработени стъклени лампиони от колекцията на Линдзи Аделмман Студио.

Спалнята на Кари и нейния любим е умела смесица от шарки, текстури и материи. Копринените възглавници засилват усещането за приятен разкош, допълнено от ретро тоалетна масичка, нощни шкафчета и лампи.

Естествено, дрешникът на модната икона присъства неведнъж в лентата - не само в по-просторния си съвременен вариант, но и в ретроспекция.

В същото време офисът на Саманта в Манхатън е може би най-модерно декорираното пространство в целия филм.

Минималистичното обзавеждане включва бяло бюро от Vitra, ослепителни аксесоари в същия цвят и огромен черен монитор на фона на хипер оживения Таймс Скуеър.

Най-земен и уютен е домът на Миранда – семпъл и с класически детайли, които никак не се натрапват.