Няма нищо по-бързо и лесно от сандвичите, а Световното първенство по футбол е добър повод да пробваш няколко тематични предложения от различни краища не света.
Можеш да ги споделиш както с любимия си запалянко, така и с приятелки, дори да не си футболна фенка.
Следващата рецепта е класика и идва от Германия.
Необходими продукти за 4 порции:
4 продълговати хлебчета, подходящи за хот дог (ние лично използваме черни с поръска, но и белите стават)
150 милилитра бира
4 големи наденички, не много мазни
2 големи глави лук, почистени и нарязани на шайби
25 грама масло
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица кафява захар
горчица и кетчуп за гарниране
Начин на приготвяне:
Загрейте в средно голяма тенджера зехтина и олиото и добавете лука. Задушете го на ниска температура за 10-15 минути, докато омекне и започне да потъмнява.
Изсипете вътре захарта и бирата и леко увеличете температурата. Оставете микса да поври 5-6 минути, докато стане гъст и лепкав. Добавете и горчицата, разбъркайте и оставете настрани.
Загрейте оребрен тиган или грил добре и запечете наденичките за 10-12 минути, като ги обръщате от време на време.
Когато са готови, дръпнете от печката и ги сложете в предварително разрязаните хлебчета. Овкусете с лучения микс, кетчуп и горчица и сервирайте.