На всички ни се случва – сутрин сме по-склонни да поспим още 10 минути, вместо да станем и да се направим красиви. А след това не сме доволни от отражението си в огледалото и се чудим защо все закъсняваме...

Е, разкрасяването в движение не е съвсем лесно, но пък е добър вариант да наваксате ропуснатото вкъщи. Ето няколко съвета:

Основата, без която не може

В града защитата за кожата е от изключително значение през целия ден. За това не пропускайте дневния си крем със слънцезащитен фактор сутрин, както и този за околоочния контур (ако сте над 25-27 години).

Идеалният вариант, който препоръчваме, е да използвате овлазняващи продукти за лице с леко оцветяване, които спестяват изцяло фон-дьо-тена и пудрата.

През лятото, а и често през останалите сезони, слънчевите очила са незаменим аксесоар, който ще ви помогне да прикриете ефекта на „измита чиния“ сутрин.

Ако имате големи сенки под очите, петна или други несъвършенства по лицето, отделете минутка и за коректор в този случай, тъй като когато сте без грим, те си личат още повече.

Не го използвайте в движение обаче, тъй като често се случва на светло да се окаже, че не ссте се справили добре.

Цветовете

На светофара в колата, в тоалетната на офиса или в транспортно средство (сядайте задължително до прозореца!) можете да довършите останалата част от грима си.

За прецизното нанасяне на ярко или тъмно червило се нуждаете от много точна ръка и достатъчно време.

Телесен цвят или просто гланц обаче се поставят с едно движение на ръката, тъй че са идеални в крачка.

Използвайте опора под лакътя, независимо какво нанасяте върху лицето си. Това ще ви спести доста главоболия впоследствие.

Очите

Ако те са добре подчертани, всичко е наред. И обратното – 1 грешка в погледа води до сигурна катастрофа.

Използвайте спирала с голяма четка, защото така ще я нанасяте много бързо и лесно. Неприятните черни следи ще избегнете, ако гледате надолу през цялото време, но без да навеждате главата.

Моливът за очи най-добре да не е течен, а ако излезете от идеалната линия, просто размажете леко с пръста, за да разнесете „грешката“ по клепача.

Поставянето на сенки в различни цветове би било истинско предизвикателство, така че по-добре използвайте само един цвят. Нанесете с апликатор само върху горния клепач, без да достигатте веждите.