Всеки час от денонощието си има своите особености, на които кожата реагира.

Кое време на деня е най-полезно и ефективно да правите различните козметични процедури.

5.00 – 7.00 часа

Времето, когато кожата се събужда. Произвеждат се хормони, мобилизират се защитните функции. Затова сутрин не е подходящо време за подхранващи маски и кремове с активни съставки – кожата няма да им позволи да проникнат и ефектът от полезното им действие ще нулев.

Вместо това си вземете студен душ и утолете жаждата на клетките с овлажняващ лосион.

7.00 – 8.00 часа

Тогава кожата е страшно чувствителна и могат да се появят алергии или възпаления. Не се стискайте и внимавайте какво си слагате по лицето.

8.00 – 10.00 часа

Кожата все още е чувствителна към вредни външни и вътрешни въздействия, но с отшумяваща сила. Към 9 часа е най-подходящото време за слагане на грим.

10.00 – 12.00 часа

Около обяд се активизира дейността на потните жлези и кожата се омазнява. По това време можете рязко да огладнеете, защото нивото на кръвната захар рязко се понижава.

13.00 – 15.00 часа


Кръвното ви налягане пада, тонусът също. Бръчките се забелязват повече, цветът на лицето не е така свеж и чист. Тонизирайте кожата с тоник за лице или минерална вода. Разходете се!

15.00 – 17.00 часа

Учените са доказали, че по това време на деня настъпва генетично програмиран спад на физическата активност и наблюдателността ни. Ефективността на нанесен по това време крем за лице, например, ще бъде със 70% по-ниска, отколкото нанесен сутрин. В тези 2 часа обаче, организмът понася по-леко болка.

17.00 – 20.00 часа

Влизате във форма! Организмът се ободрява, а кожата е готова да бъде глезена!

20.00 – 22.00 часа

Организмът се настройва да изхвърли натрупаните през деня токсини. Почистете добре кожата и нанесете нощен крем. Твърди се, че всичко, което хапнете след 22 часа ще се отрази негативно на външния вид и лицето.

22.00 – 05.00 часа

Клетките са възстановяват, а сънят е най-доброто разкрасяващо средство. Кожата поема всички полезни съставки от нощния ви крем.