Необходими продукти:
 
 8 долни бутчета или крилца
 1 лайм
 ***
 5 с.л. мед
 5 с.л. соев сос
 сок от 4 лайма
 1 с.л. кафява захар
 3 скилидки чесън
 5 стръка мащерка
 смлян черен пипер
 
 Начин на приготвяне:
 
 В купа се смесват ситно нарязаният чесън, листата от мащерка, медът, соевият сос, сокът от лайм и захарта.
 Прибавя се и пилешкото месо.
 
 Всичко се разбърква и купата се покрива.
 
 Пилето се маринова минимум 15 минути, а при възможност 2-3 часа в хладилник.
 
 Фурната се загрява на 180 С. Пилешкото месо се нарежда в огнеупорна тава. Пече се 40 минути.
 
 Поднася се със сварен ориз, зелена салата и нарязан на резени лайм.
 
 Източник: gotvetesmen.bg
)