Необходими продукти:

8 долни бутчета или крилца
1 лайм
***
5 с.л. мед
5 с.л. соев сос
сок от 4 лайма
1 с.л. кафява захар
3 скилидки чесън
5 стръка мащерка
смлян черен пипер

Начин на приготвяне:


В купа се смесват ситно нарязаният чесън, листата от мащерка, медът, соевият сос, сокът от лайм и захарта.
Прибавя се и пилешкото месо.

Всичко се разбърква и купата се покрива.

Пилето се маринова минимум 15 минути, а при възможност 2-3 часа в хладилник.

Фурната се загрява на 180 С. Пилешкото месо се нарежда в огнеупорна тава. Пече се 40 минути.

Поднася се със сварен ориз, зелена салата и нарязан на резени лайм.

Източник: gotvetesmen.bg