Като едни типични морски лисици обожаваме дестинации, които ни доближават до солена вода и слънчеви плажове.

Но една от мечтите ни е дълга „разходка“ яхта и, понеже не е по силите ни да я сбъднем засега, смятаме да ви предложим няколко начина за подобно пътешествие. А именно – 5 спиращи дъха яхти, чийто дизайн и изпълнение са толкова впечатляващи, колкото трудно бихте могли да си представите.

Ето ги и тях:

Wally Hermes Yacht

Наричат я WHY накратко и е изключителен микс между иновативни пространствени решения и игра със светлината.

Целият трети етаж представлява апартамент от 200 квадратни метра, обзаведен модерно и минималистично. Преобладават светлите нюанси и дървените елементи са в същата гама.

Яхтата разполага и с място за гости – 5 двойни каюти заемат пространството на втория етаж.

А между палубите има дори естествено дърво и мини зелено островче...

Oculus

Това е първият дизайн на Schöpfer Yachts LLC и визията му представлява костната структура на челюстта и очните гнезда на голяма океанска риба.

Яхтата е изключително елегантна и дори леко женствена. Цялостната й концепция създава усещане за лекота, каквото рядко се вижда върху вода.

Интериорът също е стилен и изчистен, а благодарение на прозорци, поставени на нетрадиционни места, е и много светъл.

Infinitas

Дело на същия производител, този плавателен съд също изумява с меки линии на силуета и вътрешно пространство, напоено със светлина.

Дизайнът е вдъхновен от символа за безкрайност, вграден в най-високата част на корпуса.

Яхтата може да приюти 16 гости, освен екипажа.

Code X

Тази яхта е разработена от компания, базирана на езерето Люцерн в Швейцария. Основната цел на производителите е да развиват дизайни, които използват възобновими източници на енергия.

В този ред на мисли Code X е еко воден съд, който съчетава най-съвременна соларна технология с двигател от Формула 1 и футуристичен дизайн. Резултатът е бърза и комфортна яхта за малък брой хора.

Eden

Дизайнът на тази бърза моторна яхта е дело на Daniel Hahn – германски продуктов дизайнер с особено усещане към визията, която да пори вълните.

Плавателният съд е луксозен, с малка вместимост (побира едва 4 човека, включително екипажа) и впечатляващ външен вид.