Необходими продукти:
600 гр. замразени мидени ядки
150 гр. ориз
6 с.л. зехтин
2 с.л. бял винен оцет
2 твърдо сварени яйца
3-4 домата
250 мл. прясно мляко
1 дафинов лист
магданоз
сол
смлян черен пипер
2-3 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Мидените ядки се размразяват.
В малка тенджера се кипва млякото, след което се изсипват ядките, заедно с дафиновия лист.
Посолява се на вкус и се подправя със зърна черен пипер.
Ядките се варят 4 минути, след което се изваждат с решечеста лъжица.
Оризът се вари до готовност и се оставя да изстине.
Мидените ядки и оризът се смесват.
В малка купа се разбъркват зехтинът, оцетът, солта и черният пипер.
С получената заливка се заливат мидите.
В чиния се нареждат доматите и яйцата, нарязани на филийки.
Отгоре се слагат мидите с ориза.
Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Източник: gotvetesmen.bg