Необходими продукти:
 
 600 гр. замразени мидени ядки
 150 гр. ориз
 6 с.л. зехтин
 2 с.л. бял винен оцет
 2 твърдо сварени яйца
 3-4 домата
 250 мл. прясно мляко
 
 1 дафинов лист
 магданоз
 сол
 смлян черен пипер
 2-3 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
 
 Мидените ядки се размразяват.
 
 В малка тенджера се кипва млякото, след което се изсипват ядките, заедно с дафиновия лист.
 
 Посолява се на вкус и се подправя със зърна черен пипер.
 
 Ядките се варят 4 минути, след което се изваждат с решечеста лъжица.
 
 Оризът се вари до готовност и се оставя да изстине.
 
 Мидените ядки и оризът се смесват.
 
 В малка купа се разбъркват зехтинът, оцетът, солта и черният пипер.
 
 С получената заливка се заливат мидите.
 
 В чиния се нареждат доматите и яйцата, нарязани на филийки.
 
 Отгоре се слагат мидите с ориза.
 
 Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
 
 Източник: gotvetesmen.bg
)