Не знаем дали вие ще се изненадате от тази новина, но ние определено не се впечатлихме, че всеки мъж би изневерил, ако има възможност.

Това са доказали американски учени от Университета в Северна Каролина, които в продължение на повече от десетилетие анкетирали детайлно около 40 000 представители на силния пол.

Предварителните резултати от проучването сочат, че почти 64% от тях изневеряват на своите любими жени. Честотата на аферите била различна, но те били част от ежедневието им при всички случаи.

Останалите, малко на 36% от запитаните, били готови да опитат чужди ласки, но само в случай, че им се удаде безопасна възможносст за това (т.е. няма шанс да ги хванат).

В началото на изследването около 10% от мъжете твърдели, че дори не им е минавало през ума да изневеряват, но специалистите твърдят, че това изобщо не е вярно. Те са на мнение, че представителите на силния пол са винаги готови за приключения с повече от една жена, но някои от тях нямат смелост за това, а за други просто няма удобни шансове.

Експертите обясняват, че от природна гледна точка в тези изводи няма нищо изненадващо и те са напълно естествени.

Те добавят, че изневярата е заложена в мъжката природа, но това не означава, че всички й се поддават – понякога авантюрите са само въображаеми или виртуални.

Окончателните резултати от анкетата ще бъдат оповестени през септември.