Какво е виртуалният секс – предателство или просто забавление?

Този въпрос задали специалисти на участници в изследване, засягащо именно посочената по-горе тема. 51% от тях отговорили, че смятът сексът онлайн за равен на изневяра, въпреки че във виртуалното пространство не се стига до физическа интимност.

Оказало се дори, че много хора възприемат виртуалния секс като далеч по-голямо предателство, отколкото изневярата в реалния живот. Причината? Според тях виртуалните похождения на партньорите им се случат основно в главата, на по-високо психологично ниво, което те възприемат като много по-сериозен проблем.

Освен това емоционалната близост онлайн, дори при отсъствието на физически контакт, може да доведе до разпадането на реални взаимоотношения.

Експертите са на мнение, че ако един човек търси секс в Интернет, то това е признак за сериозни проблеми в личния му живот.

Мненията на психолозите се различават по отношение на това колко сериозен може да се окаже подобен проблем, но според тях ако партньорът ви или вие правите секс онлайн веднъж седмично или по-често, това е знак за нарушения, които изискват лечение при специалист.