Американското дизайнерско студио Shulman + Associates, което е основано през 1996 година в Маями, Флорида, може да се похвали с богато портфолио, както и с повече от десет приза в областта на архитектурата.

Един от последните им реализирани проекти е резиденцията Belvedere, разположена на изкуствения остров Риво Алто край Маями Бийч.

Къщата, предназначена за едно семейство, има уникален силует, вдъхновен от меките извивки на крайбрежието тук.

Нейните автори са се постарали да изолират максимално шума от оживения жилищен квартал наоколо, обръщайки фасадата навътре към освежаващата градина. А в нея има малко езеро с лилии, много палми и огромна отворена веранда.

В сградата може да се влезе както директно, така и чрез външни стълби, стигащи до високи площадки над двора, разположени на две нива.

Огромно всекидневно помещение, отворено почти от всички страни, предлага изключителни възможности за освежаване през деня и за спокойни партита вечер. Съвсем наблизо има и малък басейн, снабден с джакузи, които прекрасно допълват ободряващата концепция на градината.

Покривът представлява частен мини плаж, а до него се стига чрез вити стълби.

Вътрешното пространство на двете нива под него е решено с размах – помещенията плавно преминават едно в друго, създавайки усещане за неограничен простор.

Огромните прозорци пропускат светлината през цялото време, а вътрешна система за естествена вентилация засилва чувството за липса на стени или каквито и да било ограничения на средата отвън.