Поредната къща на мечтите ни ще използваме за вдъхновение в началото на седмицата.

City View Residence или Резиденцията с изглед към града (от англ., бел.ред.) е дело на популярното студио Dick Clark Architecture, което работи предимно на територията на щата Тексас, САЩ.

Огромната къща се намира именно в столицата на щата Остин и е зашеметяващо луксозна.

Грандоманията, която заслепява на пръв поглед, бързо се разсейва след по-детайлно вглеждане – сградата е строена по най-новите еко-технологии и е конструкция от архитектурни елементи със собствен характер и чар, сякаш сглобени от талантлив съвременен скулптор.

За построяването й са използвани еко-бетон и стъклени панели от специално рециклиран материал.

Снабдена е с огромна соларна система за отопление и осветление, топлоизолация от био пяна (запазва до 85% от вътрешната топлина през студения сезон), колектор за дъждовна вода, който напоява по-голямата част от растителността в двора, както и последния строителен хит Low-emissivity стъкла. Последните имат тънко покритие в стъклопакета, което не допуска изпускането на топлина отвътре навън, но не пречи на обратния процес.

Концепцията на цялата къща е доста парти – от просторна стъклена дневна се излиза директно край огромния басейн отпред. Там се разкрива спираща дъха гледка към града, който буквално лежи в краката на обитателите.

Интериорът също е изключително стилен и модерен. Освен, че за светлината няма прегради, някои традиционни помещения са превърнати в нестандартни пространства със собствена атмосфера.

Това важи особено много за дискретно футуристичната кухня и за огромното помещение на два етажа, съчетаващо всекидневна и 2 трапезарии, вътрешен бар и кът за домашно кино.

Вижте още от къщата надолу: