Вярно е, че започнахме да поглеждаме все по-често към есенните тенденции в модата и красотата, но най-доброто от лятото все още предстои.

Разбира се, имаме предвид фестивалите, които се случват най-вече край морския бряг и обещават незабравими емоции и приключения.

Първият, който ще представим, е и най-големият музикален форум у нас:

SPIRIT of Burgas

3-тото издание на морския фест обещава още по-разнообразни гости и голям избор от тематични сцени – освен голямата, наоколо ще има отново Go Dutch подиум, посветен на електронната музика, реге, блус и джаз и рок сцени, както и традиционната вече „На тъмно”.

SPIRIT of Burgas стартира на 13 август, петък, когато The Prodigy ще са основният гост на вечерта, подгрявани от родните Gravity Co. и от пионерите на електро-рок-амбиента Apollo 440.

The Prodigy

Apollo 440

След това нощта продължава на drum’n’base вълна с безспорно най-популярния DJ в стила – Andy C.

Andy C

Той ще бъде придружаван от персоналното си MC – GQ, а двамата идват за първи път у нас благодарение на HMSU.

В събота излизат Unkle, а преди тях на голямата сцена ще се качат някогашния фронтмен на House of Pain – носителят на Грами Everlast и момчетата от Остава.

Unkle

Everlast

Остава

Танцовият маратон ще продължи с DJ Shadow, подгрян от Solardip и Chaves.

Последният пирон на музикалното удоволствие ще забият Gorillaz Sound System в неделя.

DJ-проектът със запазената марка Gorillaz е известен с това, че повишава неимоверно денс-температурата на публиката чрез разнообразните си сетове, придружени от френетични визуализации.

Преди това вечерта ще открият D2 и Serj Tankian, съосновател на американската метъл група System of a Down. Роденият в Ливан Серж е известен със своята сериозна политическа активност в САЩ, където е израснал.

Serj Tankian

Неизменната за фестивала рок сцена на Jack Daniel`s ще бъде разтърсена първата вечер от Bicheto, Vendetta, Last Hope, A-Moral, Sickflag и D.S.O.L.

В събота атмосферата ще нажежат Wickeda, Svetlyo & The Legends, Otriad 13, Kartzer, Booze Brothers и Default.

А на финалната права ще застанат британците O`Kasan и италианските Bandity, подгрявани от Urban Grey, Vrani Volosa и Smallman.

Така наречената ъндърграунд-арена „На тъмно” също се отбележи подобаващо. В петък я откриват Ogi23, последвани от Independent, бандата на Doctors Gogo, Sub Zero Farm, Q-Check и за десерт - La Muchedumbre.

На 14 август продължават Oратница, Samba band, DJ Dharba, а накрая е оркестър Чумерна.

В последния ден на феста ще влязат Аборт, Нови цветя и Кокоша глава. А Ерекция и All Inc. ще предшестват същинския финал тук, отреден на Ревю.

Електронната сцена също има свой президиум с холандско консулство в лицето на Boris Werner, Robert Powlson и Lauhaus на 13 август.

Lauhaus

В събота следват Anonym, Esther Duijn и Carlos Valdez, а в последната вечер сетовете на David Labije, Quazar и Dorine Dorado.

Реге и рага до зори отново ще звучат на една от сцените на SPIRIT of Burgas. Zion LionZ са домакините в лагера на карибската музика и култура.

Техни гости са Africandro, Melody Roots, SenI, Jahmmy Youth и Zafyah в първата фестивална вечер.

В събота Invoke и Dopotamix Soundpista ще подгряват лайфа на JaGWaR, а продължението ще е за Ragga One feat. Zigg и Melody Roots.

Третата вечер на сцената излизат Daft Dub, Skiller и King BDJ.

Повече подробности за гостите на джаз и блус арената, както и за изненадата на фестивала – диско-сцената, очаквайте скоро.