Независимо дали сте със светли и ярки червеникави отенъци на косата или пък се радвате на по-тъмно керемидени нюанси, вие безспорно спадате към огнената група на червенокоските.

Всъщност, голяма част от жените с кестенява коса са забелязали червеникавите проблясъци в косите си. Това е напълно естествено и се дължи на особената пигментация на косъма.

Ще ви дадем някои основни насоки относно грима, който би ви подхождал, ако сте с по-светла кожа, рижава, червена или по-светло кестенява коса, със нежни сладки лунички… Или с две думи казано –ако сте едни истински „огнени момичета”.

Устните

Дълго време се смяташе, че ако една черевнокоса жена си позволи да експериментира с червила от ярката и натрапчива черевна палитра, то тя непременно ще сбърка.

Нищо подобно! Силни и категорични цветове като черешово, малинено и дори сливово могат да стоят изумително красиво на фона на бледа жълтеникава кожа и рижава коса.

Единствената задължителна стъпка в нанасянето на подобен цвят червило е щателното му размазване с пръст върху устните така, че да се притъпи прекалената яркост на цвета.

Отгоре сложете мъничко вазелин, който ще задържи червилото по-дълго върху устните и ще им придаде естествена и съблазнителна влажност.

Цветът на червилото Chanel Rouge Coco например, е доста интересен!

Кожата

Ако розовото е акцент в съвременните схващания за здрава и красива кожа, то тогава червенокоските трябва да наблегнат на него повече от всяка друга дама.

Бледата им и понякога почти прозрачна кожа има нужда от изкуствено „съживяване”, особено в областта под очите, където кожата е прекалено тънка и често с отчетливо сини отенъци.

Никога не прекалявайте с количествата основа, фон-дьо-тен и пудра. Опитвайте се да постигнете свеж ефект с минимално количество грим.

Можете да си позволите да използвате и бронзираща пудра, но при условие, че нанасяте съвсем малко количество - толкова, колкото да придадете златист блясък на кожата.

Очите

Очна линия или меки сенки в естествени земни цветове! Не ви трябва нищо друго.

Котешките очи са съвършено решение за красотата на погледа на всяка жена.



Задължително използвайте тъмна спирала. Трябва да акцентирате върху миглите си, защото в ествествени условия те са твърде светли и „промиват” погледа.

Когато избирате сенките си за очи се насочете към цветове в земната гама – кафяво, сиво, зелено, тъмно злато.