Ако има нещо, което не е задължително през лятото, то това е гримът. Където и да сте, няколко слънчеви целувки в повечето случаи са напълно достатъчни, за да изглеждате свежи и красиви.

През есента обаче това се променя и, както знаем, тенденциите също.

Ние обаче няма да се опитваме да налагаме някакви нови идеи (защото още не сме готови да превключим на есенна вълна), а само ще споделим с вас визията за красота на Vogue Nippon.

Сесията, публикувана в августувския брой на изданието, е заснета от Jem Mitchell, използвал лицето на 21-годишната холандка Patricia van der Vliet.

Майстор-гримьор пък е Алекс Бокс, който предлага няколко тотално различни идеи за грима през следващия сезон.

В началото е универсалният натурален изглед - само малко руж, почти безцветно червило и леко по-светли от цвета на кожата сенки са напълно достатъчни за семпъл, ни впечатляващ вид в офиса.

Фаталната жена е с доста по-смелата комбинация от цикламени сенки и червило в същия ярък и наситен тон. Единствената подробност е, че дамите с по-тъмен цвят на кожата вероятно трябва да интерпретират това предложение в по-червеникавата гама.

Нашият фаворит са силно подчертаните очи, които създават доста тайнствено усещане и подсилват женствеността чрез плавно преливане от синьо във вътрешния ъгъл на окото към черно навън. Розовото червило пък навява едновременно невинност и непреодолимо изкушение.

Разбира се, червените устни продължават да са актуални, особено в комбинация с леко очертан поглед.

Но безспорно големият хит в грима тази година са светлите нюанси върху клепачите и лекия блясък върху устните. Дискретна, малко студена визия, която обаче трудно оставя околните безпристрастни.