Необходими продукти:
600 гр. картофи
4 глави кромид лук
10 скилидки чесън
сол
смлян черен пипер
прясна мащерка
100 мл. зехтин или олио
50 мл. балсамов оцет
1 ч.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и се нарязват на две по дължина.
Лукът и чесънът се почистват и се обелват. Лукът се нарязва на четвъртинки.
Подготвените продукти се поставят в огнеупорна тава.
Подправят се със сол, черен пипер и стръкове мащерка.
Отгоре се поливат със зехтин и оцет. Накрая се поръсват със захар.
Внимателно всичко се разбърква. Фурната се загрява на 200 С, тавата се поставя на средна скара и ястието се пече 40-50 минути.