В разгара на лятото красотата е подчинена единствено и само на максимално естествената визия.

Не се сещаме за нищо по-очарователно от кожа, целуната от слънцето и онова усещане за свежест, което тя създава у околните.

Ние имаме няколко кратки съвета за постигането на този ефект и, разбира се, ще ги споделим с вас. Ето и началото:

Кожата на лицето

Безупречният й вид не е непостижим, но продуктите, с които ще го постигнете, трябва да бъдат подбрани внимателно.

Мазната кожа се нуждае от най-специална грижа, особено ако е с разширени пори. По традиция минералните продукти (независимо дали става дума за основа за грим, фон-дьо-тен или пудра) са най-подходящи.

Каквото и да изберете обаче, съобразете добре цвета му с този на лицето и не прекалявайте с количеството – нанесете малко само върху Т-зоната (челото, носа, брадичката) и скулите, ако се налага. Използвайте четка при нанасянето, тъй като така ще избегнете излишно наслояване.

За суха или нормална кожа изберете лек продукт с доказана издръжливост, който да запазва ефекта си през целия ден. и в този случай бъдете пестеливи с количеството, а ако прекалите, разнесете с помощта на мека гъба.

Кремообразните козметични продукти с плътна консистенция не се препоръчват през лятото, освен ако нямате по-сериозни проблеми като белези от акне, петна и т.н. И в този случай не бива да се увличате с количеството – идеята е да се постигне ефирно копринено лице все пак.