Не е лесно човек да бъде оригинален в днешно време, когато все повече хора взимат решението да украсят кожата си с йероглифи, сърца и какво ли още не.

Канадският татуировчик Yann Travaille обаче е намерил доста интересен начин да реши този проблем. Татуировките му са изпълнени в абсолютно уникален стил и почеркът му се разпознава лесно сред този на останалите творци.

Рисунките му са издържани в духа на картините арт-нуво. В тези татуировки няма котви, засукани надписи, настръхнали пантери или агресивни скорпиони. Татуировките на Yann Travaille приличат по-скоро на рисунки, направени от дете с помощта на цветни тебешири.

Yann Travaille или както го наричат Yann Black Tattoo се заинтересувал от изкуството за създаване на татуировки преди 16 години, след като изкарал няколко години в художествено училище. Отначало пожелал той самият да си направи една-две татуировки, но никой от татуировчиците не можел да разбере какво точно иска. Затова Yann си купил машинка за татуиране и започнал да се учи да я ползва сам. Щом придобил известни умения в областта, веднага бил връхлетян от група свои приятели, които искали оригинална татуировка. Така Yann Travaille станал татуировчик.

Разбира се, тези татуировки могат да се сторят на някои хора твърде екстравагантни. Но мнозина биха искали да украсят кожата си с “детска” рисунка, възможно е дори след години да започнем да асоциираме думата “татуировка” именно с такива прости линии и недодялани човечета като тези, създадени от Yann Travaille.