Тя е на 45, но е все толкова ослепителна, както когато беше представена на света като гаджето на Хю Грант.

Британският модел и актриса Елизабет Хърли е сред любимките на медиите от Острова и е една от онези жени, които с възрастта стават сякаш по-красиви.

Лиз, както я наричат всички, днес е щастливо омъжена за индийския бизнесмен Арун Наяр, но продължава да е супер близка с Грант, с който имаха 13-годишна връзка.

Със съпруга си

А визията й почти не се е променила през последните 10 години. Брюнетката роди сина си Деймиън през пролетта на 2002-ра и бързо след това възстанови перфектната си форма. Днес дори изглежда по-добре, отколкото преди това.

Със сина си

Каква е тайната?

Диетата

Лиз Хърли неведнъж е шокирала обществото със странните си хранителни експерименти – 10-дневен детокс, който включва само дребни плодове и билков чай, шоколадова диета, режим с яйца и такъв със супа от целина и какво ли още не.

След края на бременността й се носеха легенди как прекрава времето си в къщата на Елтън Джон и яде по веднъж на ден малко месо с овесени бисквити.

Днес актрисата е много внимателна към хранителните си навици. Предпочита органични и био храни, а някои от зеленчуците и плодовете отглежда сама в английската си ферма.

Не консумира преработени храни, а когато примира за нещо сладко, изяжда малко сладолед или органичен шоколад.

Само преди дни в профила си в Twitter Лиз сподели, че е удържала през ваканцията си да не стъпва встрани от здравословния си режим.

Закуската й включвала две чаши топла вода и евентуално малко кафе, а по-късно – и няколко овесени бисквити. Въпросните бисквити са част от собствения бранд на бившия модел и са органични. Задължително пие чай, поне по 2 чаши до обяд.

Повечето диетолози не биха се съгласили с подобен начин на хранене, но може би Хърли е открила собствена система за себе си.

Освен бисквити и нискокалорични десерти, тя произвежда и органично сушено телешко месо, което се предлага на разфасовки от по 100 грама. То се слави като едно от най-чистите, предлагани на пазара във Великобритания. Актрисата признава, че предпочита риба, но пред пилешкото винаги избира червеното месо.

Друго, без което менюто й не минава, са зленчуците и всякакви дребни плодове като малини, къпини, боровинки, касиси и т.н.

Тренировката

Лиз се стреми да прекарва много време на открито, във фермата си. Включва се в обработването на земята и отглежда растенията си сама.

Освен това обича да тича сутрин и вечер с кучетата си, чийто брой май никой, освен нея, не знае.

В останалото време ходи на фитнес и следва тренировъчен режим, направен от персонален треньор. Тренира с малки тежести и се стреми да прави това поне 4 пъти седмично.

Хърли признава, че откакто живее в провинцията, е много по-спокойна и се чувства значително по-добре. А това си личи отдалеч.