Пазаруването по интернет е все по-популярно и у нас. То е забавно, удобно и доста често пести не само време, но и пари.

Когато става дума за красотата ни обаче, не всеки продукт може да се поръча онлайн. Понякога цветовете, които виждате на монитора си, нямат нищо общо с реалния цвят на продукта, който поръчвате. Същото може да се случи и с консистенцията, която очаквате и т.н, и т.н.

За да не се разочаровате от поръчките си и да не оставате с усещането за пропилени пари, имаме няколко насоки какво да си поръчате с чиста съвест и какво да вземете от магазина, за по-сигурно.

Във виртуалната кошница:

- Цветни балсами за устни – нюанси като прасковено, розово и червеникаво са абсолютно универсални и подхождат на всички оттенъци на кожата.

Обикновено с избора им не можа да се сбърка, защото и оцветяването им не е особено наситено.

- Спирала и молив за очи – никога не можете да сбъркате със спирала за обем. Четчиците им са доста стандартни, а и цветовете не се различават много от това, което си взимате по принцип.

Нюансите при моливите за очи са на същия принцип – ако знаете какъв цвят искате, трудно ще сгрешите.

В магазина:

- Основи и коректори – онлайн поръчка на подобни продукти може да бъде огромно разочарование, тъй като често се получава разминаване в тоновете.

По-добре е да избирате основа за грим и коректор на място, където ще можете да сравните цвета им с този на собствената ви кожа.

- Червило и сенки – никога не можете да бъдете 100% сигурни, че цветът на екрана е същият и на живо. За това по-добре не рискувайте, освен ако вече не сте виждали абсолютно същия продукт на живо.