Убедени сме, че и вие си падате по екзотичните дестинации. Точно за това от известно време се стараем да ви разхождаме по всякакви поводи из различни точки на планетата.

Сега обаче, заедно с нашите приятели от Алма Тур, смятаме да ви направим серия конкретни предложения за пътешествия до някои особено предизвикателни места.

Първата отправна точка е Южна Америка, а екскурзиите до там са през ноември.

Рио де Жанейро, водопадите Игуасу и Буенос Айрес

Идеалното пътуване за любителите на морето, салсата и тангото, хубавата храна и природата.

4-те нощувки в един от най-контрастните градове в света – Рио де Жанейро, гарантират доста приключения.

На живописния хълм Корковадо, откъдето целия град се вижда като на длан, е известната статуя на Иисус Христос, която допреди седмици беше затворена за реставрация, но сега отново е достъпна за посетители.

Другият популярен хълм край Рио е Захарната глава, от който се разкрива незабравима гледка към плажа Копакабана и океана.

Естествено, почти задължително е да се види и „храма” Маракана – може би най-известния футболен стадион в света. За съжаление, във вътрешността му не се допускат туристи, тъй като съоръжението се ремонтира преди Световното първенство по футбол през 2014, чийто домакин е Бразилия.

Един от бонусите в това пътешествие е разходката до частен тропически остров.

Водопадите Игуасу могат да се разгледат както от бразилска, така и от аржентинска гледна точка, а и в двата случая преживяването си заслужава.

Водопадите Игуасу

В родината на Ева Перон, освен разглеждане на Буенос Айрес, е включен и еднодневен тур сред пампата с обяд-барбекю.

Буенос Айрес

Централна сграда в Буенос Айрес

Пакетът е от 7 до 19 ноември и включва още 1 допълнителен ден престой в Париж.

Мексико

Панорамната обиколка в Страната на ацтеките е истинско приключение.

Мексико се слави не само с умопомрачителните си плажове, но и с хилядолетната си история, която създава неповторима атмосфера в повечето градове в страната.

Мерида

Екскурзията включва Мексико сити, Сан Кристобал де лас Казас, Паленке, Кампече, в Мерида и Канкун, а на връщане – и допълнителен ден за разходка в Амстердам.

Мексико Сити

Паленке

Пакетът е от 18 до 30 ноември.

За допълнителна информация, посетете сайта на агенция Алма Тур - www.almatour.net.