Това, че лятото е към края си и скоро ще приберем сандалите в шкафа с обувки, съвсем не означава, че педикюрът не заслужава повече внимание.

Ако последните няколко месеца не сте имали свободно време от пътувания и забавления за професионална грижа за стъпалата, то точно сега е моментът да поправите това.

Един добре направен педикюр не само е удоволствие, но и страхотен начин да започнете студения сезон.

Процедурата отнема между 45 и 60 минути, в зависимост от услугите, предлагани във всеки салон.

Започва с накисване на краката във ваничка с топла вода и специален продукт за омекотяване на кожата.

След 10-минутен престой в разтвора, краката се подсушават и се подготвят за следващата стъпка от педикюра. Тя обикновено е оформяне на ноктите, които е добре да не са подрязвани скоро преди процедурата.

Кожичките на ноктите се избутват максимално назад, след което се нанася специален крем за допълнително омекотяване. Няколко минути по-късно от некрасивите кожни образувания в основата на ноктите няма и следа.

По-големите кожички около тях се отстраняват отделно.

Следва оформяне на ноктите и почистване на твърдите участъци около тях с помощта на малък уред с въртяща се глава. На върха й е поставен накрайник, който действа на принципа на пемзата и отстранява не само мъртвите клетки, но и втвърдените участъци по кожата.

По същия начин се почиства цялото стъпало, включително петите.

Чували сме, че все още има места, където използват бръснарско ножче за целта, но това не е най-добрият вариант според специалистите.

В много страни този метод е забранен със закон, защото се смята за рискова манипулация – може да доведе до неволни порязвания и сериозни инфекции.

Допълнително ходилата се третират с ексфолиант и фина пемза, след което се измиват и изсушават добре.

След почистването с масажиращи движения се нанася подхранващ крем и може да започне лакирането на ноктите.

То включва нанасяне на слой лак-основа, два слоя от желания цвят (в нашия случай – класическо ярко червено) и топ-лак. Всичко това може да се „запечати” с полиращ блясък, който обикновено се впръсква най-отгоре.

Основа

Цветен лак

Топ-лак

Нанасяне на блясък (последна стъпка)

Благодарим за съдействието на салон VIRAGO Beauty & Spa

тел: 02/480-97-60

адрес: Руски паметник, ул.Григор Пърличев 2