Нуждаете се от бърза и вкусна вечеря, която да не ви тежи 2 часа по-късно, нито пък само да погъделичка и събуди зверския ви апетит?
Смятаме, че имаме идеалната рецепта за вас – включва паста и риба тон и никакви излишни мазнини.
Ето и необходимите продукти:
400 грама риба тон филе от консерва
800 грама домати, нарязани на дребно (може и от консерва през зимата)
400 грама фузили (или друг тип паста)
75 грама сирене чедър
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 червена чушка
2 чаени лъжички ситно нарязан магданоз
зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно почистения лук, чесъна, моркова и червената чушка и ги задушете до омекване в 2 супени лъжици зехтин.
Добавете рибата и доматите, овкусете и оставете да заври. Задръжте на котлона около 15 минути или докато сместа видимо се сгъсти.
Сварете фузилите междувременно, но не ги оставяйте да омекнат прекалено. Прецедете и изсипете в соса, заедно с магданоза.
Сложете цялата смес в подходящ огнеупорен съд и поръсете с настъргания чедър. Запечете във фурната за няколко минути, докато сиренето отгоре се разтопи.