Различните болници у нас процедират по индивидуален начин, когато стане дума за бебешките дрешки, които майката трябва да вземе постъпвайки в родилното.

Повечето държавни болници предоставят на бъдещите майки списък, в който са упоменати основните неща, които задължително трябва да бъдат приготвени и донесени.

Става дума за блузка със закопчаване тип прехвърляне, ританки, чифт текстилни ръкавички, чорапки. В добавка на това се изисква одеалце в зависимост от сезона, както и пакет памперси и мокри кърпички.

Задължително изискване там, където искат да се донесат дрехи за бебето, е те да бъдат предварително изпрани, изгладени и стерилизирани.

Това са стандартните принадлежности, които се изискват майката да си приготви. От болницата се очаква да подсигури на бебето пелени, с които то ще бъде повивано до деня на изписването.

Като се има предвид обаче, че невинаги родителките са доволни от обстановката в държавните болници у нас, предвидливо е да си вземат и чаршафче за леглото на бебето, въпреки че същестува рискът акушерките да не пожелаят да го изпозлват.

Освен това трябва да се предвиди и комплект за изписването. Важно е той отново да бъде изпран и стерилизиран.

В същото време в голяма част от частните болници в страната при постъпване за раждане искат майката да носи единствено принадлежности за лично ползване, а за необходимите за бебето те поемат грижат.

Източник: mamita-bg