Игрите са изключително важни за развитието на малчуганите, при това от най-ранна детска възраст - правилният им подбор подпомага въображението, възприятията, координацията и т.н.

Сред най-подходящите игри са картинните пъзели, които са едновременно увлекателни, забавни и повишават интелектуалните способности на хлапетата.

Те развиват и наблюдателните им умения и подпомагат усъвършенстването на възможностите им за анализ, тъй като се налага постоянно сравнение и свързване на отделните детайли от играта.

Милена Манова, психотерапевт и детски психолог от Института по позитивна психотерапия, обяснява още, че този тип забавление възпитава у малчовците качества като търпение, преследване на конкретна цел, както и способността да изпитат удоволствие от постигането й.

По този повод производителите на негазираните напитки Prisun предлагат на своите клиенти специален подарък за цялото семейство – при покупката на определени продукти от серията получавате един от няколко различни картинни пъзела.

Те са нарисувани от Ани Людмилова – илюстратор с богат опит, която е изобразила 3 сюжета. Главни герои в тях са плодовете, които се забавляват на открито.