Често в края на деня сме вече толкова изтощени, че просто нямаме сили за секс.

Как да направите така, че винаги да сте изпълнени с енергия за любовни игри?

Страстно меню

Колкото и банално да ви звучи фразата “Ние сме това, което ядем”, тя е вярна и винаги актуална. Откъде можем да имаме сексуалната енергия (или каквато и да било енергия), ако не осигуряваме на организма си всички необходими вещества в достатъчни количества?

Модерният градски жител обикновено пренебрегва пресните плодове и зеленчуци и натуралните животински продукти и се храни на крак с бързи закуски – те лесно създават чувство за ситост (понякога фалшиво) и не отнемат много време.

А в паузите между основните хранения, когато на човек му се приисква да замези с нещо, той хапва баничка, чипс или някой друг продукт с много съмнителна полза за организма. Всъщност тези храни най-често ни вредят.

Точно затова се уморявате бързо и към края на деня се чувствате напълно изтощени. За какъв секс може да става дума при това положение? Останало ви е само едно желание – да си починете и да се отпуснете. А жените след като свършат и домакинската работа могат само да допълзят до леглото и моментално да заспят.

Не забравяйте, че човешкият организъм има нужда от около 2200-3000 килокалории дневно, за да функционира нормално. Тази цифра варира в зависимост от това каква точно е работата ви (физическа или умствена), какво е настоящото ви телесно тегло, доколко сте активни през деня и т.н.



За да бъдете здрави, бодри и винаги в тонус, ежедневното ви меню (според диетолозите) трябва да включва белтъчини, мазнини и въглехидрати в съотношение 1:1:4. Освен това в него трябва да фигурират продукти както от растителен, така и от животински произход.

Освен различни хранителни вещества, трябва ежедневно да приемате и витамини, минерали, микроелементи и др. Те разбира се не се съдържат в чипса, но могат да се намерят в натуралните картофи. А пълнозърнестият хляб е къде по-полезен от белия типов или от баничките, които ядете сутрин.

Не забравяйте и продуктите-афродизиаци. Човек с добре балансирано меню от натурални продукти няма да има нужда от допълнителни методи за повишаване на либидото. Ако обаче хранителните ви навици далеч не са идеални, непременно се възползвайте от продуктите-афродизиаци. По този начин ще “разпалите страстта” и едновременно с това ще осигурите на организма си много полезни и необходими вещества.

Очаквайте продължение