Автор
Woman.bg

4 неща, които го плашат на първа среща - I част

На колкото и готин да се прави мъжът по време на първата ви среща, има голяма вероятност да е също толкова нервен колкото вас.

Разкриваме ви дребните неща, които тайничко го притесняват.


Той се страхува:
Че няма да сте такава, каквато е очаквал.

На всички ни се е случвало – мислела сте, че срещата ви е била идеална, той се е държал добре през цялото време, след това сте чакала да ви се обади и... нищо. Това неочаквано отсвирване може да се дължи на факта, че когато ви е поканил да излезете сте била различна.

Дори нещо дребно като да му кажете, че не пиете много, а след това да изпиете няколко коктейла в повече, може да го накара да се замисли дали не ви е преценил погрешно в началото. Да се съмнява в преценката си е нещо, което всеки мъж мрази.

Какво да направите: Според специалисти ходенето по срещи е нещо като пазаруване – не искаме да сме различни от начина, по който се рекламираме. Може би сте пийнала повече, защото сте била нервна. Тогава как най-добре да му покажете, че сте същото страхотно момиче, което той първоначално е забелязал? Разкажете му някоя история. Историите помагат за един непресторен разговор, тъй като така споделяте истински преживявания. Така той ще добие представа какъв е истинският ви живот.

Той се страхува:
Че няма да бъде център на вниманието ви.

Особено на първата среща, мъжът изпитва огромен натиск да вземе ума на момичето. Притеснява се дали конкуренцията му (с други думи всеки готин мъж в помещението) няма да отвлече вниманието ви. Няма как да знае дали имате сериозни намерения или просто си търсите случаен флирт. Мъжът ще внимава за сигнали, например, дали погледът ви остава съсредоточен върху него или блуждае някъде в пространството. В крайна сметка той се бои да не изглежда като глупак.

Какво да направите: Ако сте на място с много хора, все ще ви се случи да се разсеете. Не можете да сте втренчена в него през цялото време. Вместо това го уверете, че се интересувате от него, като коментирате нещата, които ви казва. Ако ви разкаже някаква изненадваща история, кажете нещо като: „Това е наистина интересно! Никога не бих предположила!”.

После го помолете да разкаже още малко, така ще му върнете топката и той ще разбере, че вие наистина сте вникнала в това, което казва. Това показва, че сте се отдала на разговора и че мъжът наистина ви прави добро впечатление.

Очаквайте продължение.