Можете да оправите проблемите на вашата коса само с използването на масла за коса. Когато са естествени, те съдържат основните витамини нужни на косата ни.

Често срещана грешка е, че маслата са препоръчителни само за жени със суха коса. Без съмнение удивителният ефект на маслата е върху всеки вид, независимо дали е суха или не.

Тези, които пренебрегват качествата на маслата могат само да съжаляват.

Маслата за коса подсилват фоликулата и я покриват със слой, който я предпазва и едновременно с това стимулира полезните вещества. Ако всеки път използваме масло за коса, ще забележим много бързо разликата в здравината и блясъка й.

Има няколко популярни масла за коса, които са доказани и ви помагат да имате здрава и красива коса.

Зехтин: Няма съмнение в ефекта на зехтина върху косата, ноктите или кожата ви. Зехтинът укрепва фоликулата на косъма и заздравява косата. Нанесете няколко капки на пръстите си и масажирайте скалпа или сложете по краищата на косата.



Масло от жожоба:
Този вид естествено масло се използва в много козметични продукти. Има регенериращ ефект и подобрява секрецията на скалпа. Така при редовна употреба ще намалите неприятно мазните корени на косата си. Освен това маслото от жожоба помага при пърхут или косопад. Използвайте по краищата и в корените.



Кокосово масло:
Омекотяващият ефект на кокоса ви помага да поглезите косата ви. Освен това естествената му съставка съдържа калций, магнезий и калий. Това са много важни за укрепването за косата съставки. Те я правят гладка и мека. Освен това при редовна употреба косата ви ще изглежда по-обемна.



Бадемово масло:
Растежът на косата може да бъде ускорен след редовна употреба на бадемово масло. Ако правите и масаж на скалпа, ще подобрите и кръвообръщението. Това е важно за репродукцията на клетките. Маслото съдържа витамин А, който е полезен за фоликулата.