Необходими продукти:
2 с.л. олио
16 бр. пилешки крилца
600 гр. прясно зеле
1 ч.л. сол
200 гр. моркови
100 гр. майонеза
150 гр. кисело мляко
За крилцата:
4 ч.л. сладка горчица
смлян черен пипер
сол
4 с.л. бял винен оцет
1 връзка див чесън или зелен лук
Начин на приготвяне:
Пилешките крилца се почистват. Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон). Разделят се на две части.
Мазнината се сгорещява в голям тиган. Пилешките крилца се изпържват на среден огън по 8-10 минути от всяка страна.
Междувременно зелето се почиства от повехналите листа. Отделя се кочанът, след което се нарязва на съвсем тънки ивички.
Поставя се в купа и се поръсва с 1 ч л сол. Претрива се с ръце 3 минути.
Морковите се почистват и се обелват. Нарязват се на тънки ивички. Прехвърлят се при зелето.
В отделна купа се разбъркват майонезата, млякото, горчицата, солта, черният пипер и оцетът. Заливката се разбърква добре.
Зелето и морковите се заливат със заливката. Всичко се разбърква добре и се поръсва със ситно нарязан див чесън (зелен лук).
Пилешките крилца се поднасят заедно със салатата.